Spelling Bee – School Level

В СУ “Св. Климент Охридски“ – гр. Добрич, за десети пореден път бе проведено състезанието по английски правопис Spelling Bee – School Level.

За пореден път в състезанието участваха и нашите малки пчелички от начален етап. Диктор бе колегата ни Т. Стрезова, а журито бе в състав М. Атанасова и заместник-директорът В. Борисова. Първо място спечели Александра Димитрова от 3. В клас, а нейна подгласничка бе Сиана Митева от 4. Б клас.

Диктор на състезанието в прогимназиален етап беше колегата ни Н. Кулев. Учителите по английски език Д. Картелова и Т. Стрезова бяха жури на състезанието. Участваха ученици от пети, шести и седми клас. Децата се представиха отлично. В продължение на час и половина те водеха оспорвана борба.

Павел Найденов от 5. А клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 27 февруари в СУ ‘‘Св. Климент Охридски‘‘, гр. Добрич. Павел Найденов спелува правилно думата irritation и победи Даниел Йорданов от 7. клас, който остана втори.

Поздравяваме всички участници за достойното им представяне!

Пожелаваме успех на нашите победители в регионалното състезание и нека най-добрите победят! Весело жужене!

Благодарим на всички родители и колеги, които подкрепяха децата!

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Участниците се подготвят по предварителен списък от 500 думи още от началото на месец ноемвриЦелта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие– КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.