Поставено бе началото на честванията по повод 45 години от създаването на СУ „Св. Кл. Охридски“ и 40 години от първите музикални паралелки

 

Днешният ден, освен начало на новата учебна година, за единственото училище за таланти в област Добрич „Св. Климент Охридски“, е начало на честванията по повод 45 години от създаването му и  40 години от създаването на първите музикални паралелки.

„Предстоят ни много вълнуващи събития, големи сцени, на които ръка за ръка ще застанат поколения Климентовци, обединени от мотото „Успяваме заедно“. С вяра ви посрещаме, с надежда ви напътстваме, с любов ви обгрижваме. На добър час!“, пожела директорът на най-голямото училище в област Добрич Силвия Димитрова.

Приемът в 8 клас е изпълнен на 100 процента – той е с профил „Музика“, професия „Танцьор“ и „Графичен дизайн“.  

„45 години ревностно пазим името на Св. Климент Охридски и смело се наричаме Фамилия, защото тук учихме ние, тук учат децата ни, тук се доказахме като професионалисти“, сподели педагогът по хореография Гергана Димитрова.

„Първият училищен звънец напомня на всички нас, че е дошло време за знание и любознателност. Всяка година на този ден емоциите не се побират в слова. И все пак, те са по-различни за нашите най-малки Климентовци и порасналите ни абитуриенти“, сподели Силвия Димитрова, която приветства с „Добре дошли в най-голямото и любимо училище!“ учениците, които тази година са около 920.

За първи път школския праг прекрачиха три пълни паралелки в първи клас с разширена подготовка по музика, изобразително изкуство и хореография, или общо 72 деца в първи клас. „Скъпи първокласници, за вас този ден е най-специален, защото показва, че вече сте пораснали. Пожелавам ви да бъдете здрави, щастливи и любопитни към новото. Доверете се на вашите преподаватели, защото тук, в храма на знанието, те ще бъдат ваше второ семейство! Обикнете книгите, те ще ви поведат по приказни пътища и ще ви направят по-добри!“, пожела директорът.

 
 

Тя увери родителите, че за екипа на училището доверието е най-голямата отговорност. „Климентовци, пазете традициите на училище Охридски! Бъдете трудолюбиви, упорити и развивайте талантите си. Ценете всеотдайността на вашите преподаватели!“, добави Силвия Димитрова. На колегите си пожела да са здрави, а годината да бъде успешна и спокойна, носеща много нови поводи за гордост.

Сред гостите на празника бяха заместник-кметът Павел Павлов и общинските съветници Нежля Амди-Ганева, Дочка Димитрова и д-р Даниел Донков.

За поредна година Фамилия Охридски се включи в кауза за надежда и съпричастност. Учителите се отказаха от букети и призоваха родителите, вместо цвете, да дарят средства за лечението на майка на деца от училището.

 

Снимките са взаимствани от Про Нюз Добрич.