ФИНАЛИСТИ – ОТЛИЧНИЦИ!

На 24, 25 юни се проведе 16-то издание на  Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“, Варна 2023 г.

За участие в конкурса се записаха общо 16 вокални групи, 10 дуа, триа и квартети, както и 127 индивидуални изпълнители от 22 населени места в страната, сочи официалната статистика. До участие във втори тур, който се проведе на 24 и 25 юни, бяха допуснати 99 индивидуални изпълнители, 10 дуа, триа и квартети и 13 вокални групи.

Председател на оценяващата комисия е Страцимир Павлов-Диригент  на симфоничния оркестър и хор към НУИ „Добри Христов“ и  диригент на мюзикъли в Държавна опера – Варна.

В отбора на оценяващите влизат още:

-Иван Кръстев- композитор, написал музиката за десетки от най-красивите и обичани български поп песни. Работил  дълги години в Испания като композитор, диригент, професор по пиано и вокал в Кралска академия за изящни изкуства.

-Виктория Динкова- VICK е сред новите лица и гласове на поп музиката. Нейните изпълнения стават особено популярни след като става финалист в музикалния формат „Гласът на България“-2018;

-Славина Калканджиева- трио TRINITY- първото трио в историята “Гласът на България“ 2018;

-Атанас Кателиев – победител в „Гласът на България“ през 2019 г.

Организатори на конкурса, който се проведе в три етапа са Министерството на образованието и науката, Община Варна и ЦПЛР–Общински детски комплекс, гр. Варна.

Възпитаници  на УЧИЛИЩЕ ПО ИЗКУСТВА – СУ “Св. Кл. Охридски“ от класа по поп и джаз пеене се представиха повече от достойно.

Радосвета Паскова завоюва ПЪРВА награда в пета възрастова група.

Велизара Тихолова беше отличена с ГРАН ПРИ “МОРСКО КОНЧЕ“ 2023 и Специална награда.

Техен преподавател е Милена Пеева.

Двете момичета направиха силно впечатление на журито и с това, че се представиха със собствен акомпанимент, като осъвместиха двата вида изкуство – пеене и свирене.

ФАМИЛИЯ ОХРИДСКИ се гордее с постиженията на своите възпитаници и желае още много нови и достойни сцени, на които да сбъдват мечтите си!