ФАМИЛИЯ ОХРИДСКИ РИСУВА, ПРОЕКТИРА И МОДЕЛИРА

    Светлина, багри и настроение струят от творбите на учениците от начален и гимназиален етап, които днес откриха изложбата „Натюрморт с плодове и цветя“ и „Красотата на есента“. Участниците са различни по възраст, но работиха заедно по темите, обединени от идеята „Малките и големите в изкуството“. Хармонично допълнение при представяне на творбите бяха музикалните изпълнения.

    Много радост и въодушевление донесоха творческите работилници за изработване на значки, ключодържатели и печати, в които всяко дете имаше възможност да твори самостоятелно.

   Нестандартна бе и срещата на две, на пръв поглед, несъвместими вселени, изобразително изкуство и математика. Музиканти, художници и хореографи оригинално са намерили път към строгата математика, моделирайки различни триизмерни форми на замъци, паркове, модерни сгради, рисувайки сложни пространствени съоръжения. Всяка от творбите показва близостта на изкуството и точната наука – пропорции, геометрични тела, логика в строежа на формата, симетрия, ритъм, хармония и красота.