Училището по изкуства с Първа награда в националното състезание „Ключът на музиката“

На 19.03.2022 г. се проведе финалният кръг от националното състезание „Ключът на музиката“, където за пореден път ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ демонстрираха знания в областта на музиката и изпревариха своите връстници от цялата страна, като заеха призовите места.

Сред първите 10 места в националния кръг на състезанието се класираха Ваня Добролюбова от 4 клас, Грациела Герасимова от 5 клас, Карина Димитрова от 7 клас и Радосвета Паскова от 10 клас. А Станимир Станев, ученик от 5 клас, в конкуренция с общо 101 деца от цяла България, зае почетното първо място в престижното състезание. Децата са ученици в паралелка с разширена и профилирана подготовка по музика в СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Добрич.

„Изключително се гордеем с постигнатите резултати на нашите ученици, защото те отново показаха, че са сред най-добрите. За нас е чест да бъдем преподаватели на тези прекрасни деца и им пожелаваме упоритост, желание и любов към музиката, които ще им помогнат да разкрият нови и все по-големи успехи пред себе си“, споделят преподавателите по музика и солфеж Стефка Василева и Андреана Димитрова.