УЧАСТИЕ НА ХУДОЖНИЦИ НА Фамилия Охридски в Европейска нощ на музеите и галериите

След двегодишно прекъсване, на 14. 05. 2022 г, отново имахме възможност да бъдем част от една от най– интересните и очаквани за града ни културни прояви – НОЩ НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ. Време, в което вратите на тези институции са отворени, присъстват гости, интересни изложби, концерти и творчески работилници. Талантливите художници от седми, девети, десети и единадесети клас с удоволствие се включиха в ателие за илюстрация.

В Дом – паметник „Йордан Йовков“  е експонирана изложба с произведения на известни наши илюстратори, които работят с издателство ЛИСТ. От цветните композиции оживяват пред зрителя познати и може би позабравени  детски персонажи от любими книги на много поколения.

Творческата работилница „ РазЛИСТи и илюстрирай“ бе с оригинално послание и покана към децата да разгледат, разлистят и нарисуват своя илюстрация по избран текст или интерпретация на показани  в изложбата  илюстрации. Участващите в тази интересна проява деца се впечатлиха от илюстрациите на класици като Любен Зидаров и  от нови и различни техники и автори като Капка Кънева. Завършек на заниманието е малка и много интересна изложба от илюстрациите на художниците ни.