Успехът на нашия училищен отбор в „Евроскола“ – път към Страсбург

С гордост искаме да споделим за успеха на училищния отбор от СУ “Св. Климент Охридски” – гр. Добрич, в Регионалното състезание „Евроскола“. Престижното събитие се проведе на 20.01.2024 г. в град Варна. В оспорвана борба между единадесет училища от областите Варна, Добрич и Шумен нашите талантливи възпитаници се представиха блестящо и се класираха сред победителите в рамките на състезанието. Почетното място им дава възможност да участват в програма „Евроскола“ и да посетят  Страсбург през 2024 г. В Европейския парламент учениците ще влязат в ролята на евродепутати за един ден и ще се запознаят с работата на европейските институции. В работна среда ще разберат на практика как протича ежедневната дейност на членовете на ЕП и ще представят  личното си мнение по решения, взети на равнището на Европейския съюз. За пореден път пред нашите гимназисти се открива невероятен шанс да разширят своите познания, да  се срещнат със свои връстници от цяла Европа и да споделят уникален образователен опит. Този успех е резултат от упорития труд и ангажимент на: Деница Петрова – 12.А, Симона Славова – 12.А, Радосвета Паскова -12.А, Иван Петров – 11.Б, Мила Костадинова – 10.А, Христо Добрев – 10.А, Десислава Йорданова – 10.А,  и техните учители Светлана Николова (преподавател по история и география), Николай Кулев (преподавател по английски език) и Детелина Георгиева (преподавател по английски език).

Състезанието „Евроскола“ е истинско приключение, за което се изискват знания и умения в областта на европейската интеграция, екипна работа и езикова култура,  които нашият отбор представи прекрасно.

Събития като тези правят СУ “Св. Климент Охридски” по-цветно, привлекателно и вдъхновяващо място за всички нас. Стремим се да създадем образователна среда, където талантът и уменията на всеки ученик се насърчават и развиват. 

Поздравления за представянето на отбора!