ТАЛАНТИТЕ НА ФАМИЛИЯ ОХРИДСКИ В НОВО И ВЪЛНУВАЩО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

ТВОРЧЕСКИ ПРОЕКТ „МАЛКИ И ГОЛЕМИ В ИЗКУСТВОТО“

От 15. 04. 20024 г., в изложбеното пространство на РБ „Дора Габе“, гостува една различна и интересна експозиция от впечатляващи рисунки на талантливите художници от „Фамилия Охридски“. Творбите са на участниците в проект „Малки и големи в изкуството“.
Проектът “Малки и големи в изкуството” стартира в началото на учебната година, по идея на г-жа Мария Попова, с участието на учениците на г-жа Иванка Гочева. В него участват големите – учениците от 11.б клас, изучаващи професията “Графичен дизайн”; малките – учениците от 2. и 3. клас, с разширено изучаване на изобразително изкуство и порасналите ученици от 7.д клас.
Заедно, в поредица от учебни часове, малките идваха “на гости” в ателиетата на големите и рисуваха по общи теми. Малките донесоха своите ярки цветове и смели композиции, големите – вдъхновение, опит, умения. Споделиха взаимно преживяване, мечти и идеи. Всички – и малки и големи, се потопиха в голямото изкуство.
Изложбата представя разнообразни жанрове – натюрморт, пейзаж, фигурални и свободни композиции, и техники – флумастер, акварел, акрил и маслена живопис, рисунки с графични материали – туш, въглен и смесени техники.
Много настроение и желание за още и още часове заедно ! Това е мнението на участниците и същността на идеята на проекта. Заедно, художници от различна възраст, да пазим и развиваме традициите на нашето училище, да съхраним неповторимия му облик!


Изложбата може да бъде разгледана до 30.04.2024 година.