Средно училище „Свети Климент Охридски“ отбеляза Световния ден на музиката и поезията  с музикални събития в детските градини

Денят на музиката и поезията беше чудесен повод за мили срещи с малчуганите от детските градини – 12, 17, 18, 24, 26, 27. Дворовете на детските заведения бяха огласени от звуците на флейта, китари, и народни музикални инструменти.

Децата  участваха в неповторимия празник, заедно с талантливите ни ученици– народни певици и инструменталисти, ръководени от преподавателите Христо Христов, Екатерина Велкова, Мария Димитрова, Росица Бояджиева и Атанас Капитанов. Любопитните малчугани – бъдещи първокласници имаха възможност да попеят и да танцуват, да се докоснат и посвирят на различните класически и народни инструменти. С нескрито любопитство и сияещи погледи децата докосваха инструментите, с възхищение гледаха изпълненията на каките и батковците, за които музиката е вдъхновение и любов.

За всички този ден беше наситен със забава и неповторими емоции, предизвикани от въздействието на универсалния език на музиката.