Резултати от клуба по интереси „Разработка на видео игри” през учебната 2021-2022

През изминалата учебна година в училище бе организиран клуб по интереси „Разработка на видео игри” за учениците от 8 до 12 клас. Клубът се провеждаше със съдействието на ARC Academy. Участниците се запознаваха с образователните материали, подготвени от специалисти в академията и имаха възможност за ежемесечни онлайн срещи с преподаватели и вдъхновяващи личности от света на гейм-индустрията.
Една такава вълнуваща среща бе със съоснователя на академията Антони Христов – с 30 годишен стаж в Холивуд, част от които в студиото Pixar.
Като финален проект участниците трябваше да създадат собствена идея за игра. От представените три проекта от нашето училище, два бяха избрани от комисия от академията за участие във финалния кръг, който се проведе онлайн в края на месец юни – на Стефани Костадинова от 8б клас и Гергана Димитрова от 11в клас. И двете участваха в категорията “История на игра”.
Победител в категорията след решение на журито, съставено от преподаватели в академията, стана Гергана с предложението за игра с името “Jamscape”. В нея главният герой е желе, избягало от хората и изправено пред много предизвикателства по пътя си.
Участниците в клуба, освен идеята, направиха и скици на героите, средата, специфични елементи на играта. В представянето Гергана и Стефани се конкурираха с ученици от математически гимназии в страната и СПГЕ “Джон Атанасов”.