ПРОЕКТНИ ДЕЙНОСТИ ВЪВ ВТОРИ „В“ КЛАС

         В невероятна атмосфера премина поредният интердисциплинарен урок от планираните проектни дейности на тема „Народни музикални инструменти, характерни за Добруджанска фолклорна област“ във втори „В“ клас с класен ръководител Даниела Петрова.

         Учениците музиканти от 6. Б клас  потопиха своите малки приятели танцьори  от втори В. клас в магията на народните музикални инструменти. Шестокласниците запознаха своите малки приятели с шестте фолклорни области в България и характерните за тях музикални инструменти, народни носии, песни и танци. Специално внимание обърнаха на най-популярните инструменти в Добруджа – кавал, гъдулка, акордеон и гайда. Музикантите запознаха второкласниците с устройството и историята на своите инструменти, след което им изнесоха впечатляващ концерт. Малките Добруджанчета  от 2.клас със затаен дъх и светнали лица се наслаждаваха на звуците, които долитаха от инструментите на уникалния фолклорен оркестър с преподавател Христо Христов и не устояха на прекрасната музика, хванаха на кръшно право хоро.

       „Урокът премина с много емоция и трепет. Особено съм горда със своите големи ученици от шести клас, които са вече изявени музиканти и с малките любопитни и жадни за знания хореографи. Чувството да виждаш, с какво желание големите предават своите знания на своите малки последователи е неописуемо. Но все пак да не забравяме, че сме в училището по изкуства! А тук стават чудеса!“ – сподели г-жа Петрова.