Представяне на стихосбирката „Разговор със звездите“

На 22.06.2022 г. в РБ „Дора Габе“ се представи дебютната стихосбирка „Разговор със звездите“ на Габриела Господинова от 10. А клас. Творец по душа: музикант, философ, поет, а е само на 17 години. Редактор на книгата е Веселина Атанасова, която казва за авторката: „Наричаме младите хора като нея „деца-чудо“ и „всестранно развити личности“. Никак не е лесно да създадеш поетична книга, особено когато си решил да е в класически стих. Освен задължителния равномерен ритъм и силното послание, е необходимо да намериш възможно най-точните рими. Това Габриела Господинова успя да усвои за няколко месеца“.

            Книгата „Разговор със звездите“ се състои от шест тематични кръга. Всеки от тях отразява пътешествието на свободния човешки дух във времето и пространството на магическата реалност, оцветена от емоции, размисли и видения.

            На събитието присъстваха учители, общественици и ученици, които споделиха вълнението на авторката и нейния екип (предпечат – ученичката от 11.в клас Арзу Аяз, специалност „Графичен дизайн“; Стели Славова – учител по Графичен дизайн; Радостина Калчева – учител по български език и литература; печат – издателство „Матадор 74“; с финансовата подкрепа на СУ „Св. Климент Охридски“). Част от програмата бяха музиканти от Охридската школа, които допринесоха за поетичната вечер на Габи.

            Младата авторка сподели, че е безкрайно щастлива от сбъднатата мечта да събере всичките си произведения в една книга. По този начин тя би искала да предаде посланията, включени в творбите, на читателската аудитория. Събраните пари от  представянето на „Разговор със звездите“ ще бъдат дарени като еднократна стипендия за ученик с изявен талант.