Празнично шествие на учениците от СУ „Свети Климент Охридски“ Добрич

Днес, 02.03.2023 г., училището по изкуствата СУ ,,Свети Климент Охридски“ за пореден път доказа, че възпитава и обучава деца – родолюбиви и отговорни с памет към историческото минало и уважение към него.

По повод 145 години от Освобождението на България и Националния празник трети март, учители и ученици, с празнично  шествие до мемориалния комплекс ,,Хан Аспарух“, изразиха своята почит и преклонение към героите, посветили живота и делото си на каузата Свободна България.

 

Шествието е само част от многобройните уроци, състезания и дейности на училището през празничната седмица.

Най-малките ученици на училището и техните учители поднесоха цветя пред паметника на основателя на Българската държава, рецитираха заедно стихотворението на Иван Вазов ,,Аз съм българче’’, звуча и хорово изпълнение на песента ,,Де е България“.  С колони от знаменца в бяло, зелено и червено участниците в шествието образуваха голям трибагреник, който се развя по бул. „Русия“ до паметника на хан Аспарух. Докато има такива деца, ще я има България!

 

     

В навечерието на Националния празник сградата на СУ „Свети Климент Охридски“ празнично засия в светлините на българския флаг! 

В празничния ден училището ще бъде домакин на инициативата на Община Добрич „Караул на паметта“, като кулминацията на тържествата ще бъде на празника в центъра на града. Очакваме голям интерес от съгражданите ни!

   НЕКА ЗАЕДНО ДА ПРАЗНУВАМЕ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК!

НЕКА ПОМНИМ И ЗНАЕМ ИСТОРИЯТА СИ, ЗАЩОТО НАРОД БЕЗ ИСТОРИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ!