Поклон, Апостоле!

С възхищение и патриотизъм към личността на Апостола се изпълниха очите и сърцата на „КлименТворците“ от I „a“ клас. Изправени пред героизма на великия българин, децата слушаха в захлас разказа на преподавателя по история Надежда Иванова, която беше гост на класа в часа по родолюбие – поредният час, посветен на делото и заветите на Левски.

Със затаен дъх децата слушаха разказа на госта, а тя разказваше тихо, мило и увлекателно за малкия Васил, за живота и делото, за песните му, за 148 години подвиг и безсмъртие на най-великия син на България. С трепет първокласниците се докоснаха до Библията, камата и револвера – готови за клетва. Те сами изрекоха клетвата за вярност на Апостола.

С цялото си старание на неуверените си все още ръчички, написаха в страничка от тефтерчето на Дякона „Помним Левски!“. Рецитираха стихове, посветени на подвига му. Малките ученици усетиха духа на героите от миналото, отговорността към настоящето и бъдещето, в което ще следват заветите на Васил Левски.

За вниманието, за показаните знания, за трепета в гласчетата и в очите, госпожа Надежда Иванова закичи децата с почетния знак-емблема „Караул на паметта“. 

„Благодарим Ви от сърце! Чакаме Ви отново!“. С тези думи, с насълзени и жадни за знания очи, с прегръдка – по детски, я изпратиха учениците от I „a“ клас.

Емоции, гордост, чест и преклонение! Ще знаем и ще помним делото на великия Левски!