Поетичен спектакъл „За Петя Дубарова“!

Аз искам слънце цял живот да имам

и дланите ми винаги да парят;

да нося дъх на слънце негасимо

и буйно да горя, да не догарям.

                             Петя Дубарова

Този, който оставя след себе си толкова поезия от красота, той не умира! Приказките, стиховете, разказите и импресиите на Петя Дубарова и до днес вълнуват сърцата на ученици и възрастни.

„Почти непоносимо ми е да говоря за Петя Дубарова в минало време. И няма да говоря в минало време за нея– нейните прекрасни стихотворения и моето отчаяние във въздуха, в който още вибрира крехкото дихание на устните й, ми забраняват това… Понякога трябва да се надигна на пръсти, за да я погледна в очите”. Думите принадлежат на Христо Фотев – откривател на таланта и един от нейните духовни наставници.

На 27.04. в концертна зала на СУ ,,Св. Климент Охридски” се състоя поетичен спектакъл ,,За Петя Дубарова”. Учениците от 7.а клас развълнуваха пълната зала. Морската декорация и бутиковите покани за събитието бяха направени лично от децата. Рецитираха се стихове и лирични изпълнения на пиано и китара. Изпълниха песента ,,Звезда”, посветена на Петя Дубарова.

В края на поетичната вечер присъстващите получиха лична, емоционална изненада от директора на Фамилия Охридски, авторско стихотворение, написано след смъртта на Петя Дубарова. Специален гост на тържеството бе Веселина Атанасова – поетеса, филолог, член на Сдружение на писателите – гр. Добрич. Благодарим ви, мили деца, за емоционалната вечер!