Поетите на Фамилия Охридски

На всеки 21 март, от 1999 година насам, се отбелязва Световният ден на поезията. Денят е повод за поклон пред поетите, възраждане на словото, на поетични рецитали, насърчаване на четенето, писането и преподаването на поезия. Сближаване между поезията и другите изкуства: театър, танци, музика и живопис.

В навечерието на Световния ден на поезията учениците от 5. А клас отправиха музикално-поетичен поздрав към абитуриентите от 12. А клас, с класен ръководител госпожа Радостина Калчева.

Талантливите петокласници омагьосаха  атмосферата със своя талант и усет към изкуството. Чухме  незабравими творби от  поети като Валери Петров, Петя Дубарова и Дамян Дамянов, Леда Милева.  Музикалните изпълнения създадоха истинска еуфория.

С любов към децата и изкуството, г-жа Александра Недялкова – класен ръководител на 5. А клас, въвлече родители, ученици и колеги в цветната вихрушка на поезията, отправяйки важно послание: ,,Докато и един човек диша, трябва да помни поне една строфа, да познава името на поне един поет и да е припознал себе си в поне един ред! За да не бъде загубено това наследство, за да не се погуби човешкия дух, четем поезия и слушаме музика!“.

 

На добър час 12. А клас!