Отлично представяне в националното състезание по изобразително изкуство “Лаборатория за изкуство” – национален кръг

Младите художници от СУ “Св. Климент Охридски” се представиха отлично в проведения на 1 и 2 юни в град Бургас национален кръг на НС “Лаборатория за изкуство”. Училището ни е с най-много участници от училищата от цялата страна, допуснати след арбитриране от Националната комисия и във всички възрастови групи те са класирани между първите десет, а Дея от 4.г клас е на четвърто място, само на две точки от първия класиран.

Всяка година състезанието е обвързано с един от общообразователните учебни предмети. През учебната 2023/2024 година избрания предмет бе история и цивилизации, с глобална тема „Поглед към вековете през изкуството“. Това означава, че освен изобразителни умения участниците трябваше да представят и задълбочени познания по история, за да могат да изпълнят поставените задачи, достатъчно правдиво и реалистично.

Поздравления за всички участници – Дея, Елена и Мария от 4. клас, Андреа и Борислава от 5., Емилия от 7. и Стефани и Габриела от 10., както и на техните преподаватели по изобразително изкуство – Иванка Гочева, Галина Колева и Мария Попова! Благодарности на колегите, преподаващи история и цивилизации!