Наука на живо

На 25 март се проведе областното състезание „Науката на живо“. Това е петото издание, организирано от Младежки център – Добрич. Идеята на състезанието е да провокира интереса на учениците към всички научни области и да ги насърчи да претворят творчески различни теми, които изучават, чрез изготвяне на макети, модели, демонстриране на интересни опити. Учениците от нашето училище се представиха с три проекта. Два от тях са на нашите шестокласници: „Тази невероятна химия!“, представен от Алиса, Дея и Катрин от 6. Б клас, и „Това физика ли е?“, представен от Грациела – 6. А клас, Иво и Кирил – 6. Б клас. Те се състезаваха във втора възрастова група с още 13 проекта. Другият екип от ученици от 10. клас – Биляна Талмазова и Ралица Иванова, с проекта „Спектроскоп“ се състезава с още 24 проекта на ученици от областта. 

При тази оспорвана надпревара на общо 65 проекта и над сто участници екипът млади химички – Алиса, Дея, Катрин, заслужено получи поощрителна награда във втора възрастова група. Те спечелиха журито с интересните експерименти, които обясниха увлекателно, но и точно, научно, въпреки че опитът им в тази научна област е едва двумесечен. 

Желаем на младите привърженици на науките да продължават да развиват своите умения и знания и да постигнат още много успехи!