Минута мълчание

Втори юни по традиция отдаваме почит на големия поет революционер Христо Ботев и всички герои, дали живота си за свободата на България. Днес е ден, в който всеки българин трябва да се запита: ,,Кой е Ботев?“ и да сведе глава за почит.

Учениците от 9.а клас на СУ ,,Св. Климент Охридски“, под ръководството на госпожа Светлана Николова и Радостина Калчева, създадоха филм за големия българин. Дадоха му името ,,Минута мълчание“, в което събраха всички неосъзнати чувства, от това да си горд българин.

Филмът се състои от две части. В първата са включени неизвестни или по-малко известни истории за Христо Ботев. Климентовци представиха актьорска игра,  като бяха преобразени във великия българин и любимите му хора. Пренесоха ни в друго време, с истински декори и костюми. Биляна Талмазова от 11.б клас застана  зад камерата и направи живи историческите образи от Възраждането.

Във втората част на филма са събрани голяма част от стихотворенията на Ботев. Бяха записани в звукозаписното студио на училището от Николета, Радостина и Виктория от 9.а клас. Забравени снимки от живота на гениалния поет революционер, припомниха за гордостта и любовта към този велик българин.

,,Минута мълчание“ е един смел проект. Филм, който възпитава обич и почит. Официалното му представяне ще се случи на 03.06./понеделник/, от 12:20ч., в концертната зала на училището.

Връзки към видео материалите:

https://www.youtube.com/watch?v=8XEj9UZ_jAA

https://www.youtube.com/watch?v=cpP1o2bdsJI