ДЕЛО БЛАГОРОДНО, ДЕЛО НА ПОЛЗУ РОДА

   Днес 20.10.2023г. в Регионална библиотека „Дора Габе“ бе открита филателна изложба на Филателно дружество „Добруджа“ – Добрич и национална филателна изложба „Добрич Филекс“ 2023, на „Български пощи“ и Съюзът на българските филателисти. 

     С песен и стихове, посветени на народните будители, учениците от 4 „а“ и 4 „б“ клас на СУ „Свети Климент Охридски“ с учители – Дочка Димитрова, Ваня Иванова, Съби Николаев и Цветанка Иванова, поздравиха присъстващите на откриването.

      Климентовци се включиха активно в откритите уроци на тема „Български будители“ с лектори – инж. Г. Мъндев, Ал. Алексиев, Н. Пенев, инж. Дим. Чернев и разгледаха експозициите. С огромен интерес участваха в изпращането и обработването на пликове и карти със специалния печат „Детска поща”. Откликнаха на призива да се дарят книги на български автори, които ще бъдат изпратени на българската диаспора в Молдова, Бесарабия и Украйна.


     Директорът на СУ „Свети Климент Охридски“ г-жа Силвия Димитрова връчи поздравителен адрес на директора на областна пощенска служба в Добрич Светослав Гочев, в който благодари за възможността да участваме и да бъдем част от това културно събитие. Изрази своята увереност, че то ще събуди интереса на нашите ученици към филателията, като мост към знанието и културното богатство на България. „Съвместната инициатива е дело – благородно, дело – ползу рода и може да осмисли всички усилия, които полага училището, за да възпитава достойни, умни
и талантливи поколения“.


    Официалната програмата продължи с валидирането на две пощенски марки и специален пощенски печат посветени на Българските народни будители.