Вълнуващи моменти от Деня на Кеймбридж 2024- празненство на талантите

„The Group” (Виктория Вълева, Виктория Николаева, Мари Ганчева, Велизара Тихолова, Радосвета Паскова, Момчил Димов и техният художествен ръководител Милена Пеева) бяха отличени с първа награда „Победители на журито“ с изпълнение на тяхната версия на „Stand up“ за Художествено-музикалното състезание, организирано ежегодно от Асоциацията на Кеймбридж училищата.

Наградата им беше връчена тази събота – 11.май.2024 г. на едно от най-очакваните събития – Денят на Кеймбридж 2024 година.

Основната цел на състезанието е да стимулира учениците да използват английския език извън учебната стая по креативен начин и да подпомогне учителите да развиват интереса на учениците си към езика.

Нашите климентовци участваха за първа година в състезанието и успешно показаха, че съчетаването на интензивното изучаване на английски език и изкуствата, в частност музика, са предпоставка за по-добро усвояване на новите знания по езика  и прилагането им през призмата на индивидуалното разбиране, може да бъдат използвани в реалния живот.

Домакин на събитието бе хотел „Балкан“, гр. София, а в залата присъстваха над 500 учители по английски език от цялата страна заедно с учениците, победители в националния кръг на KGL 2024 г. и в художествено-музикалното състезание, както и световноизвестни лектори от Cambridge University Press & Assessment и представители на британското посолство.

Едновременно с този голям успех, учениците, които взеха участие в Kangaroo Global Linguistics 2024 получиха своите сертификати за успешно преминато ниво. Сред тях има и финалисти, които се справиха чудесно и на последния етап. KGL 2024 е международно състезание по английски език за ученици от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

 

Изпълнението можете да чуете като последвате връзката:

https://www.youtube.com/watch?v=hDG9OVxOcnU&list=PL3V8QHXBXDPMYMHCaaddz-I97J0qVweP6&index=18&t=5s

 

Гордеем се с нашите ученици и преподаватели!