Второкласничка от нашето училище сред най-добрите в Националното състезание по  Български език  „Буквоплет“

Националното състезание „Буквоплет“, за грамотност по български език на ученици от втори клас, е адаптирана версия на английското състезание „Spelling bee“. То се организира от Лайънс клуб в цяла България и се провежда  в няколко кръга.

В заключителната фаза Маринела Иванова, ученичка във 2.В клас, пребори конкуренцията от цялата страна и завърши състезанието на завидното III място – успех, който ни кара да бъдем щастливи, че в нашето училище учат талантливи и целеустремени деца.

До финалния кръг на „Буквоплет“ Маринела стигна след като завърши на I място сред 21 участници от град Добрич. Сериозната подготовка и неуморната работата в екип, заедно с госпожа Даниела Петрова – нейната учителка, отведоха Маринела в град Панагюрище на 27 април. Състезанието беше изключително оспорвано, като в него взеха участие 22 второкласници от цяла България.

Знания, съобразителност, дух на победител и увереност са само малка част от качествата, които демонстрира малката Маринела. Достигайки до заключителния етап, тя завоюва III място и заслужено спечели аплодисментите на публиката и журито!

Споделяме голямото си задоволство и радост от успеха, защото вярваме, че да си грамотен е култура, себеуважение и непрекъснат стремеж към знания за родния език!

                                                                БРАВО, МАРИНЕЛА!