Абитуриентите на СУ “ Св. Климент Охридски“ Добрич получиха дипломите си, 19 са отличници

Випуск 2024 г. на СУ ,,Св. Климент Охридски“ получиха своите дипломи за завършено средно образование на специално организирана церемония

Своите дипломи получиха учениците от випуск 2024 на СУ “ Св. Климент Охридски“. Зрелостници, родители и учители бяха посрещнати в Художествената галерия на Добрич, а тържеството бе открито с музикален поздрав и слово на директора на училището Силвия Димитрова.

Випускът завършва с 19 отличници. Те бяха отличени със специални плакети.

Радосвета Паскова от 12.А  бе удостоена със специалната награда ,,За отличен успех и трайна следа, оставена в историята на училището“. Наред с дипломите учениците получиха  грамоти и плакети от различни конкурси,  олимпиади и състезания. Със сребърни значки с лика на Васил Левски бяха наградени първенците в олимпиадата по философия и гражданско образование: Габриела Господинова от 12.А, Симона Славова от 12.А и Адриана Уллах от 12.В клас. Много трогателен жест бе отправен към родителите на наградените ученици. Те получиха Благодарствени писма за високите постижения  на техните деца.

Резултатите от ДЗИ също са много добри. 18 отлични оценки. 6 от тях са по български език и литература, а останалите са от 2 – то ДЗИ ( 10 по графичен дизайн).

Оценките много добър (над 5,00) са общо 16.

Своето Удостоверение за завършен 12 клас получи и Недислав Пеев (Неди). Той положи старание и усилия този много важен и голям за него успех, споделят още от СУ “ Св. Климент Охридски“.

Останалите ученици от випуска също се справиха добре и се дипломираха успешно, посочват от учебното заведение.