Spelling Bee – отиваме на регионалните състезания

На 01.03. 2019г. проведoхме училищния кръг на деветото национално състезание Spelling Bee. Нашите трудолюбиви пчелички от V, VI и VII клас учиха здраво.

За регионалните състезание на първо място се класира Йоана Димитрова от VI „б“ клас, а на второ Виктор Радев от V „в“ клас.


Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEE Better Together“. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски Съвет, Изпитен и езиков център АВО и Министерството на образованието и науката.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 297 училища в страната от 23 февруари до 1 март 2019 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.