Участие в летен лагер по журналистика (Асоциация на европейските журналисти и комисия “Фулбрайт”)

С гордост съобщаваме, че Александра Дралчева (IX „a“) e сред избраните участници в летния обучителен лагер по журналистика, организиран от Асоциацията на европейските журналисти и комисия “Фулбрайт” в партньорство с Посолството на САЩ в България за ученици в гимназиален етап, които се интересуват от журналистика. Той ще се проведе между 30 юни и 7 юли в Американския университет в Благоевград и е голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media.

Александра показа умело използване на журналистически стил, добре структуриран материал, умения за привличане на вниманието на публиката, новинарска значимост. Успехът се дължи както на оригиналността и креативността в създадения материал, но и уменията на Александра придобити чрез участие в Програма Еразъм (Проект „School Radio Waves“ и проект „Strenghts and Weaknesses in the Media“). Участието в подобни проекти има за цел да изгради комфортна образователна и възпитателна среда, която да насърчава и мотивира учениците и чрез постоянна работа да създава гаранции, че обучавани в училище придобиват нагласата, знанията и уменията, които са им необходими, за да успеят в реализацията си.

Целта на летния лагера е да помогне на учениците да развият още повече своите писмени и репортерски умения. По време на обучението участниците ще работят по свои медийни проекти с помощта на български и международни медийни експерти. Сред лекторите ще бъдат Марко Зорич, водещият редактор на новините на Би Би Си (BBC Global News) за YouTube; Робин Бринкуърт – програмен директор на платформата Student View; доказани български професионалисти.