Тържество „Със сърце на будител“

Наближава Денят на народните Будители. В мислите ми са думите на велики личности като Паисий, Левски, Раковски. Докосвам се до поезията на Вазов, Дора Габе, Петя Дубарова. Чувам тракането на колелетата на Сали Яшар от вечният Йовков. Пред очите ми е красиво, виждам картините на Владимир Димитров-Майстора.

Пренасям се в Съвремието. Различно, но истинско. Нашето, такова каквото го живеем. Отново ги има личностите, с които сме горди да се наречем българи: писатели, артисти, спортисти, музиканти, златните момичета и много други. Една българска песен се носи в Космоса. А има ли човек, когато чуе магичния звук на гайдата да не настръхне. А българите я имаме, наша е.

Днес се роди нещо красиво. Аз намерих своите будители – учениците от пети клас на Фамилия Охридски. Децата ,,Със сърце на будител”. Те ни направиха щастливи, горди че сме българи. Историята на нашата родина продължава да се пише, благодарение на тях – новото поколение.

Радостина Калчева
учител по Български език и литература

На 24.10.2016 г. в Концертна зала на СУ ,,Свети Климент Охридски” се състоя тържество по случай ,,Деня на народните Будители”. Взеха участие децата от петите класове, ръководени от Радостина Калчева.

Пред публиката оживяха личности от миналото и днес. На екрана в залата видяхме образи, които карат всеки един българин да се чувства горд от своето минало и настояще. Паралелно с това, ученици представиха творчество и кратки биографични бележки за големите хора на България. Чухме мелодии на велики композитори, музиканти. Видяхме уникален танц – дело на момичетата от пети клас.

Имаме талантливи, усмихнати и пълни с енергия деца и това е нашата гордост.
Поздравления!

Подготовка

,,Със сърце на будител”

Видео


Благодарим на Снежана Иванова (продуцентска къща „Студио Подвиг“) за предоставения видео материал.