Tалантливите деца на Фамилия Охридски – Петър Трифонов

Едно от талантливите деца на Фамилия Охридски за пореден път извоюва първо място в Национален конкурс.

Петър Трифонов е ученик от шести A клас. През учебната 2017/2018 г. той участва в няколко Национални конкурса и успя да грабне първите награди.

В първия национален ученически конкурс „Времена и будители”, организиран от Националния музей на образованието и Регионалното управление на образованието – Габрово, под патронажа на Министерството на образованието и науката, Петър спечели първо място и лично бе поздравен от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева. В него се включиха над 200 индивидуални и групови участници от над 25 града и населени места.

Петър Трифонов бе участник и в Националния ученически конкурс, посветен на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски.

Неговото есе „Моят Левски“ бе включено в сборника създаден от деца „Млади възрожденци“.

Последния успех на Петър е участието му в Четвъртия национален конкурс ,,Вазовата България“. Талантливият ученик спечели достойното първо място с разказа „Родно място“.

През 2017 г. в Националния ученически конкурс “Вазовата България” участваха над 320 ученици от V до XII клас от цялата страна и ученици от българските училища в чужбина, с творби в следните категории: лично творчество, музикално изпълнение, рисуване, фотография, драматизация и презентация. В тазгодишния конкурс броя на участниците е двойно повече. Така наградата на Петър Трифонов става по-ценна за него и Фамилия Охридски.

Интереса към родното и към нашите безсмъртни будители е достойно за пример както за връстниците на Петър, така и за всеки българин.