Първа работна среща по Проекта „Digital and media literacy for sustainable life learning“

От 27 до 29 ноември 2017 г. бе проведена първата партньорска среща по Проекта „Digital and media literacy for sustainable life learning“, финансиран от Европейския съюз по Програмата “Еразъм+”, за стратегически партньорства в областта на образованието.

Първата работна среща на международния екип (Латвия, България, Турция, Румъния, Италия, Франция) се проведе в град Кайсери, Турция. На нея се планираха дейностите и графика на Проекта. Определени бяха дати за мобилностите през настоящата учебна година, като нашето училище има удоволствието първо да бъде домакин в периода 04-10 март 2018 г. Обсъди се бюджета, избора на лого и реализацията на конкретни дейности по Проекта. Партньорите споделиха своя опит в работата си по европейски проекти и споделиха някои добри практики.

Домакините от Кайсери ни посрещнаха много топло и първият ден започна с положителни емоции и запознанства с партньорите ни. С кратка пешеходна разходка до училището видяхме някои забележителности в града. На прага на училище „Arif Molu“ ни посрещна Директорът и група ученици, участници в Проекта, които ни разведоха из сградата. Бяхме любезно приети в дирекцията, където ни приветстваха и учителите, участници в Проекта.

Останахме силно впечатлени от отличната организация и гостоприемството на турските ни колеги, които направиха всичко възможно да се почувстваме отлично.

Започва организация по планираните дейности и подготовка за предстоящото посрещане на международната група през м. март 2018 г.