Приказка ми прочети!

Никой няма да оспори факта, че четенето на книги е изключително полезно. Интересът към четенето не е заложен в децата- той трябва да се създава.
С такава мисия учениците от четвъртите класове посетиха децата от ЦДГ № 24. Те накараха най-големите представители на детската градина да вникнат в поуките на прочетените приказки и да се поставят на мястото на героите. Всяко поколение си има своите любими герои, но днес един малко позабравен герой Педя човек-лакът брада , събуди детските усмивки и желанието да се докоснат до него и неговите приказки. Бурни аплодисменти и смях съпроводиха драматизацията по произведението на Асен Босев „Мимето”.
Инициативата завърши с музикално изпълнение, защото музиката и словото вървят ръка за ръка.
Втори„А” и Втори „Б” класове четоха на открито сред природата любимите си книжки. Разказаха интересни и поучителни истории от тях. Получиха книгоразделители, с трепет и любопитство да разтварят лист след лист и използват всяко свободно време за четене.
През втория ден от Националната седмица на четенето, децата от ПГ„Малчуган” слушаха приказка, прочетена от бабата на Ава – Руйна. „Вълкът и седемте козлета“ оживяха в разказите и илюстрациите на малчуганите. В края получиха подарък 10 книжки от баба Руйна и обещаха в края на учебната година да ги прочетат сами.