ПРЕДЧУВСТВИЕ ЗА ЛЯТО

По повод завършване на учебната година в Дом–паметник „Йордан Йовков” се проведе годишен концерт от класовете по пиано, класическа китара и цигулка с преподаватели – Силвия Павлова и Атанас Капитанов.

Въпреки необичайната и сложна ситуация с редуването на онлайн и присъствено обучение, което поражда трудности при изучаването на музикален инструмент, имахме възможност да се порадваме на постиженията на младите музиканти, а те от своя страна да почерпят сценичен опит и творческа енергия.

Най-развълнувани и нетърпеливи от всички изпълнители бяха първокласниците. По традиция те получиха грамота за успешен дебют на музикалната сцена. С нея преподавателите им пожелаха много бъдещи успехи и пълноценни мигове с музиката.

 

В програмата на вечерта прозвучаха разнообразни стилове и жанрове, солово и ансамблово музициране – пътуване през различни епохи.

Концертът завърши с благодарност към многобройната публика за аплодисментите, подкрепата на родителите, старанието и вложения труд на младите музикални таланти.