Поредна обменна визита по програма Еразъм+

Още една вълнуваща седмица за учениците, участващи в проект „Развиване на уменията на 21 век чрез проучване на културното наследство“, финансиран по програма „Еразъм +“ КД2 завърши на 29 септември. Посещението бе в град Ждар, Чехия, над Сазави, и е последното преди нашето домакинство през пролетта на 2020 г.

Наситена и интересна бе работната програмата – уъркшопи, организирани от всяка от страните-участници на теми: „Линия на времето и събития от политическата, културна, спортна история на 20 и 21 век“, „Моят любим герой“, „Непознати спортни игри”; опознаване на Ждар и Прага чрез търсене на съкровища, посещения на интерактивни музеи, запознаване с културното наследство на региона и природните му забележителности.

И както при всяка среща от програмата – много нови запознанства, приятелства, емоции и тъга, при заминаването и раздялата. Но предстои следващата среща, която деветнадесетте участника в Проекта очакват с нетърпение.

“За мен проектът Erasmus+ е и ще е едно от най-хубавите преживявания в живота ми! Чрез него успях да опозная много нови култури, да посетя великолепни места и най-важното да завържа много нови приятелства.” – Йоана-Кристина Попова, 9в клас.