Отново на финали в Spelling Bee

За трети пореден път имаме участник в националния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Яна Вутова (VI „a“) се класира на първо място в регионалния кръг, който се проведе онлайн 26.03.
Тя победи в оспорвана борба с 21 участници от Варна, Бургас, Шумен и Добрич.

Другата наша участничка Мила Чеварганова (VII „a“) клас се представи съшо много достойно и достигна до шестия от общо осем кръга в състезанието.
Яна Вутова ще защитава честта на училището ни на 24.04 на националния кръг в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEEcause we need them“. В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Гордеем се с успеха на Яна и й стискаме палци за следващия кръг.
Браво, момичета!