„Нашите трапези от Бъдни вечер“ в иновативен урок от I „а“ и I „б“

Пореден иновативен урок проведоха учениците от I „а“ и I „б“ класове.
Малките ученици имаха възложена задача да подредят и снимат трапезата си за Бъдни вечер в духа на българските традиции и обичаи, съвместно със семействата си. Включиха се 27 семейства, които с голямо желание и интерес създадоха изключителни ястия в домовете си. От децата се очакваше да приложат на практика получените знания от своите учители за характерните ястия, които трябва да присъстват на трапезата и обичаите, които трябва да се спазят в навечерието на Рождество Христово.
Родителите предоставиха снимки от трапезите, а учителите ги включиха в презентация подготвена за урока. Задачата на учениците бе да познаят своята трапеза и разкажат за подготовката и самия празник у дома.
Децата се усмихваха широко, когато познаваха трапезата на своето семейство и с трепет разказваха за преживяванията си на Бъдни вечер.
Урокът завърши със състезание между двата класа като участниците отговаряха на въпроси, свързани с традициите и обичаите характерни за празниците Коледа, Бъдни вечер и Сурваки.
Отборите завършиха с равен брой точки,  децата показаха завидни знания по темата, а урокът премина в много емоции и радостно настроение. Ръководителите, които подготвиха този иновативен урок са Димитрина Стефанова и Даниела Петрова.