Награда за проявено благородство

Мартин Кръстев, ученик от осми клас в нашето училище, е един от 20-те носители на националните младежки награди за проявено благородство за 2018 г.

Церемонията по връчването им се състоя на 11.06.2018 г., като домакин на награждаването беше Симеон Сакскобургготски в двореца “Врана”.

Националната младежка награда е създадена през 2017 г., за да отличи по специален начин благородството, сътворено от деца и млади хора и за да подчертае доблестта, която младите в България носят.

Учредители на наградата са фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски орден – България, фондация “Българска памет – братя Диневи, Офелия Кънева, Янко Кръндаров, Васил Етрополски и Държавна агенция за закрила на детето.

Преди церемонията по връчването на наградите се проведе турнир по фехтовка под надслов “Благородство и доблест”, организиран от „Фехтовална Академия Васил Етрополски“ и посветен на 81-та годишнина от рождението на Н.В. Симеон II.

15-годишният Мартин Кръстев от Балчик е инициатор на детския фестивал „Пясъчни творения”, който събира деца от различни градове и държави, които обичат да творят. Целите на фестивала са децата да работят сред природата, с естествени материали, и да разкрият своя талант.

Тази година предстои фестивалът да се проведе за трети пореден път. Той допринася за културния живот в Балчик като утвърждава и защитава прозвището на общината – Фестивален град на Балканите.

Източник: pronewsdobrich.bg