ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ЗА КЛИМЕНТОВЦИ В НС „КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“

 

За шеста поредна година на 23 и 24 март в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – гр. Пловдив се проведе националният кръг на състезанието „Ключът на музиката“.

Петнадесет ученици от нашето училище се състезаваха в престижния музикален формат. Те демонстрираха знания и умения, придобити в учебните часове по музика, конкурирайки се със свои съученици от всички 28 области на страната.

Тази година в надпреварата взеха участие над 800 ученици от IV, V, VI и VII клас. За отличното си представяне те бяха наградени с грамоти и плакет във формата на сол ключ, символ на състезанието.

Припомняме, че в миналогодишното издание на олимпиадата Виктор Димитров от IV клас зае призовото трето място в националното класиране.

По традиция се осъществи и пленер на тема „Рисувам Стария Пловдив“. В него се влючиха талантливите художници от V и VII клас. Те имаха възможност да пресъздадат впечатления от живописната архитектура на града под тепетата и да посетят богатата експозиция на Златю Бояджиев в Художествената галерия.