„Музикални бисери” за талантите на Охридски

На 21 април във Варна се проведе шестото издание на Националния музикален конкурс „Музикални бисери”, като част от пролетния салон на изкуствата.
Целта на формата е да даде възможност за изява на талантливи ученици в областта на класическата и популярна музика. Над 100 талантливи деца от цялата страна взеха участие в конкурсната програма. Те се състезаваха в няколко раздела – индивидуални изпълнители на класически и електрически инструменти, камерни инструментални групи и ансамбли.

Нашите ученици успяха да преборят силната конкуренция и да завоюват едни от най-престижните отличия. Първа награда в категория Клавишни инструменти – пиано за Мария Наскова от четвърти клас, трета награда в категория Струнни инструменти – цигулка за Азра Господинова от седми клас.

Призови места грабнаха и учениците, които участваха в раздел индивидуални изпълнители – електрическа и бас китара. С първи награди се завърнаха Станислав Михайлов и Александър Стоянов. Втора награда – Василена Георгиева, трета награда – Никола Гочев.

Журито присъди и награда за най–атрактивен изпълнител на Мартин Стоянов – бас китара.

Диплом за отлична педагогическа дейност и висок професионализъм получиха и преподавателите Силвия Павлова, Мария Маринова и Атанас Капитанов.