Младшите посланици на ЕП проведоха анти-СПИН кампания

По повод 01.декември (Световен ден за борба със СПИН), младшите посланици на Европейския Парламент записаха радио предаване, което беше излъчено в цялото училище. Те разказаха повече за самия ден и споменаха имена на известни личности, които за изгубили битката с коварната болест.
Избраните в Програмата ученици изработиха червени панделки, на които имаше QR кодове. Всеки код водеше до различна статия с информация по темата. А панделките бяха „скрити“ по коридорите и в кабинетите в училище. Идеята на инициативата беше гимназистите в 8-12 клас да ги открият и прочетат посланията. Всички ученици бяха в трескаво търсене на червените панделки.
В голямото междучасие всички класове се събраха във фоайето на IV етаж, където отново ги очакваше изненада – игра в образователната платформа Kahoot. За най-бързо отговорилите на въпросите и тези, които откриха панделките, имаше и награда.
Кампанията беше организирана и проведена от младшите посланици на ЕП.
Анти-СПИН темата ще бъде на фокус и през идната седмица в часовете по Биология и в Час на класа – с образователни материали и игри.