Международно отличие от конкурс за учители

На прага на новата учебна година СУ„Свети Климент Охридки” с международно отличие от конкурс за учители.

Синдикатът на българските учители, съвместно с Фондация „Устойчиво развитие за България” и под патронажа на Министерството на образованието и науката организираха международен конкурс на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците”.

2016-09-17В престижния форум участваха близо 160 учители, директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висши училища у нас и чужбина, които се възползваха от възможността да обобщят и мултиплицират добрия педагогически опит, да изразят лична позиция и да предложат авторски решения на поставените проблеми по отношение на извънкласната и извънучилищната дейност в системата на средното образование. Гости на семинара бяха председателят на СБУ Янка Такева, заместник-министъра на образованието и науката Диян Стаматов, доц. д-р Райна Захариева от Софийски университет „Свети Климент Охридки”.

Кулминация на събитието бе тържествената церемония по награждаването на отличените в конкурса, на който екипа от училище Охридски – Юлияна Герасимова, Силвия Павлова и Гергана Димитрова получиха най-високите отличия – Първа награда в категория „Добри практики в извънкласната дейност в обучението по изкуства – за по-справедлив и хуманен свят”, както и Специалната награда на колегите педагози и научни работници в страната и чужбина.