Класирахме се за полуфиналите в HIPPO 2019

Осем ученика от нашето училище
Ерден Шабан 3а клас
Вая Нуси 3б клас
Захари Бакларов 5в клас
Зорница Цекова 9в клас
Енислав Енчев 9в клас
Полина Йорданова 10б клас
Никол Стоилова 10б клас
Павлета асенова 10б клас
се класираха за полуфиналите в международната олимпиада по английски език HIPPO, в която училището ни участва за първи път.

Седмото издание на Международната олимпиада по английски език е предназначена за ученици от 6 до 19 години от целия свят. Учениците, които желаят да участват, държат тест на едно от одобрените за олимпиадата места (държавни и частни училища).

Олимпиадата е международно събитие, което популяризира английския език, предизвиква ученици по целия свят да се състезават, ползвайки английски език и подобрява сътрудничеството между учителите. Олимпиадата насърчава развитието на споделено чувство за идентичност и интеграция, служи като образец за младите хора, живеещи заедно като една общност.

Основната цел е да се създадат и поддържат приятелски отношения, международно разбирателство и дух на спортна конкурентоспособност между младите хора, които се интересуват от английски език от цял свят.

Олимпиадата се провежда в три кръга: предварителен, полуфинален и финален кръг.

Предварителният кръг се проведе в средата на февруари 2019 г. за страните извън Европа и на 22 и 23 февруари 2019 г. за останалите европейски страни, в това число и в България.

Полуфиналният кръг на Олимпиадата ще се проведе в края март 2019 г.

Финалният кръг ще се проведе на 11 и 12 май 2019 г. в град Лидо ди Йезоло (Венеция), Италия.