Златен медал за „LADY’S STARS“

Над 140 изпълнители премериха сили в ХIV издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”, чийто домакин от 19 до 21 април бе Горна Оряховица.

Международното жури бе в състав: председател – Нели Рангелова, членове Милена Добрева – вокален педагог в Национално музикално училище в Бургас и художествен ръководител на Вокален ансамбъл „Фортисимо”, Десислава Станкова – един от най-успешните вокални педагози в страната и ръководител на Вокална школа „New voices” – Търговище, Гюнеш Абасова – вокален изпълнител от Република Беларус, Шеки Ходжа – композитор и аранжор от Косово, Валентин Мунтеан – композитор от Румъния.
Безапелационно златният медал бе присъден на „LADY’S STARS“ с ръководител Милена Пеева.

Конкурсът започна на сцената на НЧ „Напредък – 1869”
и е под патронажа на Министерството на културата. В надпреварата взеха участие изпълнители от Румъния, Беларус, Молдова, Азербайджан, Косово, както и от София, Търговище, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Разград, Велико Търново, Полски Тръмбеш, Генерал Тошево, Шумен, Хисаря, Свиленград, Тутракан, Благоевград, Самоков, Своге и, разбира се, от Горна Оряховица.

Според статута на конкурса участниците се явяват в 2 категории – индивидуални изпълнители, разпределени в 4 възрастови групи, и вокални формации в 2 възрастови групи. Участниците се представят в два тура с песни по избор, без селекция след I тур.

От тази година е добавен трети тур, в който се състезават участници от III и IV възрастова група и II група при вокалните формации, показали най-висок резултат в предишните два тура. Класираните за III тур се състезават за трите най-големи награди на конкурса – Гран при, Награда на спонсорите и Награда „150 г. НЧ „Напредък – 1869“.

За първи път публиката на конкурса имаше възможност да даде своя глас за най-добре представил се изпълнител в I и II възрастова група.