Завладяващ концерт по повод кръглата ни 40-годишнина

Училище „Св. Климент Охридски“ е един свят от звуци, багри, движения, свят, който пази традициите и търси новото, свят – съхранил толкова много трепети и вълнения, болки и радости, надежди и сбъднати мечти, стремежи и постигнати успехи на хилядите деца и стотиците преподаватели, свързали живота си с него. През 2019 година се навършват 40 години от оня първи ден, в който започнахме да пишем историята си. Години, в които направихме училище „Св. Климент Охридски“ един от символите на Добрич.
Вокална група „Малките климентовци“ откриха завладяващия концерт по повод нашия празник.

Последваха изпълнения на мажоретен състав, хип-хоп формация с р-тел М. Георгиева, ученици от класа по поп и джаз пеене с р-тел М. Пеева.

Част от тях са бивши възпитаници от класа по поп и джаз пеене – участници в „Гласът на България“; Мюзик айдъл“; Евровизия – Гергана Коева, формацията “New 5”, (второ място на конкурса „Евровизия“), с участието на вокалистката на Deep Zone Project Ева-Мария.

С музикално участие се включиха още Ивелина Колева (народна певица) и нейната дъщеря Виктория Николаева – и двете част от Фамилия Охридски, Мари Ганчева (която ще представи България на Европейския шампионат по сценични изкуства в Малта през април 2020 г.) и нейният баща (бивш възпитаник), ученици от класа по гайда с р-тел Д. Димитров.

Специално за концерта пристигна Дамян Попов, който подготвя втори самостоятелен албум и сподели на сцената: „Моята музикална приказка е факт, благодарение на „Фамилия Охридски“!

Една малка извадка от членовете на голямата ни фамилия, които вече не са ученици в „Охридски“, но винаги се връщат в него: Борислав и Атанас Капитанови, Росица Монова, доц. д-р Цанимир Байчев, Стефан Дженков, Георги Куманов, Вальо Атанасов, Яна Обретенова, Пламена Димитрова, Мирела Стефанова, Мартин Стоянов, Преслаш Пеев – „Капитанов брас бенд“.

Ученици от първия випуск на музикалните паралелки в училище и хор на майките и татковците поздравиха с песен всички гости по случай празника.

Можете да изгледате цялото събитие, което предавахме на живо и в нашата Facebook страница! Цялото видео

Припомняме, че честванията ще продължат през цялата година, а на 18.май.2020 г. предстои и големия концерт по повод нашата кръгла 40-годишнина.

Фамилия Охридски умее да се забавлява, да дарява любов, да създава приятелства и да помни историята си, като я предава на идното поколение, за да я има приемствеността.