Другите за нас

Какво казват другите за нас…

30 години история за едно училище означава, ч е вече имате изградени традиции. Учениците от вашето училище традиционно бележат високи резултати и успешно се реализират в живота. СОУ ,,Св. Климент Охридски” е модел за високо качество на модерно образование и възпитание в ценностите на хуманизма.Вашето училище една от визитките на Вашия град и регион и фактът, че в момента тук се обучават едни от най-будните младежи, говори за високото ниво на образователна подготовка. Това ми дава увереност, че СОУ ,,Св. Климент Охридски” ще продължи да се представя все така блестящо, а учениците ще продължат достойно да защитават авторитета, реализирайки се успешно в европейското ни бъдеще.

Сигурен съм, че много любов към знанието, енергия и вдъхновение стоят зад усилията на всички вас да градите историята на своето училище и да защитавате високия му авторитет, като духовно средище. Радвам се, че тук правят първите си стъпки и много млади дарования в изобразителното изкуство,музиката и танца.Благородна е мисията на всички, които отварят широко пътя към знанието. Продължавайте да изграждате заедно бъдещето на младото поколение, изпълвайки всеки свой ден с нови постижения и изяви.

Всеки един от нас, произнасяйки училище “Климент Охридски”,изпитва умиление, радост и гордост, че е част от таланта, амбицията и куража на младостта на Добрич. За своите 30 години училището устоя, гради и пренесе във времето необятния добруджански талант.Неговите възпитаници взривяваха публиките в безброй европейски държави и континенти и пренасяха така присъщата на добруджанци сърдечност, топлина и доброта. Благодарение на децата на СОУ “Свети Климент Охридски” Добрич остана в сърцата на много истински приятели у нас и в чужбина. Със своите традиции и успехи, училището е една пулсираща, жива щафета на поколенията, при която всеки ученик дава своя принос и дописва неговата история. А тя е тази стабилна основа, която крепи следващите поколения и им предоставя възможността да я дописват с още по-големи успехи.

Днес празнуваме благодарение на неуморния труд, постоянство и енергичност на вас, уважаеми преподаватели. Заставаме пред вас и ви уверяваме, че добричката общественост и кметският екип съпреживяваме и се вълнуваме с всеки ваш успех и послание. Признателни сме за обичта към децата и за високите цели, които си поставяте. Продължете със същата убеденост да работите за Добрич и неговите деца, защото това е вашето призвание. А едва ли в днешното съвремие има по-хуманна, по-благородна и по-впечатляваща професия от вашата. От детските сълзи до неописуемите радости вие изграждате истински личности, с които Добрич се гордее.

Вие, скъпи ученици, сте най-прогресивната и непримирима част от българската нация и сте нашето най-голямо богатство.

Бъдете винаги търсещи, можещи и дръзки, запазете своя младежки ентусиазъм, за да превърнем заедно страната си в добър дом за всички българи!

Пожелавам ви успехи, много постижения и нова енергия, за да реализирате и най-смелите си мечти.

За 30 години СОУ ,,Свети Климент Охридски” се утвърди в Добрички регион като училище флагман в областта на изкуството. Доказателство за неизброимите постижения на стотици престижни местни, национални и международни конкурси и фестивали в сферата на музиката, танца и художественото изображение. Традиционни са и успехите в учебната дейност и спорта, в интегрирането на образованието ни в единния европейски дом.Възпитаници на СОУ ,,Свети Климент Охридски” са популярни личности и са част от общата визия на Добруджа, а дори и на страната ни.

Желая да продължите успешно и по трудния път на създаване на личности, които да превърнат България в един достоен дом за един достоен народ!

Празничните дни само по-отчетливо демонстрират значимостта на хората и работата им. Те ярко подчертават успехите и извеждат напред резултатите от безкрайния настойчив и упорит труд, който в ежедневието остава незабелязан.С упоритостта и предаността, присъщи на вашия патрон – свети Климент , вие постигате забележителни успехи в областта на науката и изкуствата.

Предизвиква гордост фактът, че името на училището е известно не само в България и е доказателство, че талантът лесно заличава границите и запазва идентичността.

Поздравяваме всички учещи и работещи в СОУ ,,Свети Климент Охридски”, които със своя талант и изключителен професионализъм определят училището като водещо в духовния свят на град Добрич.

Регионален инспекторат по образованието – Добрич ви честити празника ви пожелава здраве и бъдещи успехи.!

30 години са само миг от времето, 30 години са знак за младост. Но на всички нас основатели и последователи, преподаватели и ученици, това са години на пътя към зрелостта, години на търсения и открития, творчески прозрения, на съзидание и на утвърждаване. 30 години, чиито делници и празници са наситени с отдадеността, с усърдието, с творчеството на стотици учители и хиляди ученици. Тридесет години, в които без примера и традициите на предшественици в града ни, градихме училище, в което силата на науката и красотата на изкуството съществуват в неделимо единство, за да градят младостта на България.За това, което е днес училище ,,Св. Климент Охридски” поднасям нашата дълбока признателност и благодарност – на първите, които вградиха младостта и силата си в основите му, на бившите ни колеги, на тези, които днес градят авторитета му и пазят честта на името, на тези, които ни се довериха и ни повериха бъдещето си, на всички, които са вярвали в нас и са ни подкрепяли, за да съществува училище ,,Св. Климент Охридски”- в миналото, в настоящето, в бъдещето.

Спомените ми са свързани с един отговорен и дисциплиниран педагогически колектив и с много, много талантливи ученици.Днес пожелавам по-голямо уважение към учителите и по-голяма почит към училището.

Честит юбилей!

Нищо не е в състояние да заличи моите спомени за изграждането и създаването на училище ,,Св. Климент Охридски”.Началото бе трудно, но първите се справиха. Благодаря на ония млади тогава млади хора за всеотдайността, за труда, за желанието, училището да издига авторитета и престижа си, за да е това, което е сега.

Не мога да не отбележа и призная заслугите и на тези, които работят и сега за утвърждаването на тази светиня за образование и възпитание на достойни граждани и патриоти на отечеството.

Благодаря на съдбата, че ми позволи да доживея празнуването на този 3 годишен юбилей.

Честит празник!

Дано да доживея и до 50-годишния юбилей!!

Дай боже, да пребъде във вековете това училище!

Приятно е да се отправят заслужени поздравления. Поводът е юбилеят – 30 год. От откриването на СОУ ,,Св. Климент Охридски” и 25 год. – профилирани паралелки.Казвам заслужени поздравления, което се потвърждава от десетките награди от национални и международни конкурси.

Изпитвам задоволство, че колегията музиканти успешно продължава да защитават себе си и дипломите на АМТИ гр.Пловдив. Радвам се на взаимодействията с училищното ръководство и лично на всеки от преподавателите, което се осъществява през годините. Надявам се, че всички бивши, настоящи и бъдещи учители ще търсят подкрепата ни и ще продължават сътрудничеството за бъдни успехи.

Честито!

На добър час – от сърце!

С голямо удоволствие поднасям своите поздрави и пожелания по повод 30 – годишнината на Вашето училище – едно от елитните учебни заведения в Добрич, превърнало се в емблема на таланта и духовния потенциал на младите добруджански възпитаници!Вие доказахте през годините като учебно заведение, че умеете да създавате и развивате млади таланти – истински посланици на богато културно и музикално наследство на България! Вашето училище създава културен продукт, с който аз като народен представител и добруджанец се гордея! Творческият процес развива пълноценно таланта на децата, които представят българското изкуство и получават признание далеч зад пределите на България.

Похвални са постиженията на възпитаниците на СОУ ,,Св. Климент Охридски”и областта на специалните и общообразователните дисциплини.

Поздравявам Ви най-сърдечно, уважаеми преподаватели за Вашия принос в създаването на знаещи и можещи млади българи!

Бъдете горди, уважаеми възпитаници, че допринасяте за развитието на традицията, за изграждането на визията на Вашето училище – с утвърдено име на средище на знания и дарования!

Бъдете горди с постиженията и успехите си!

Щастливи сме, че ви има! Щастливи сме, че творите с неугасим порив!. Щастливи сме, че сме ваши приятели! Защото дори докосването до красотата, създадена от вас ни зарежда с енергия и ни дава надежда, че утрешния ден на Добрич, Добруджа и България ще бъде светъл и усмихнат. Вие ежедневно ни потапяте в магията на изкуството, успявате да ни накарате да видим света пред вашата цветна палитра, носите ни радост с всяка ваша изява и гордост с всяка ваша следваща награда. Бъдете още поне 130 години такива каквито сте – талантливи, трудолюбиви, патриоти…, хора, които носят светлина и даряват светлина! Продължавайте да бъдете душата на Добрич! А ние ще продължаваме да ви наричаме свои приятели!
Когато талантът срещне разбиране, подкрепа и професионализъм, се ражда историята на много поколения. Именно тази история на Добрич и Добруджа вече години се пише във вашето уникално училище, скъпи възпитаници и преподаватели в СУ „Св. Климент Охридски“. И когато децата ,,Охридски” запеят, засвирят, заизвиват българските хора…когато развеят българския трибагреник по света у всекиго не само избуява възторг от постигнатото, но и връща вярата – че ценностите не са отживелица, а българският дух е неугасващ. За тази вяра, която ни вдъхвате, за тази гордост, че ви има – благодарим! И нека делото ви пребъде! Защото ние – добруджанци, имаме нужда от вашия вечен стремеж към творчеството!

С огромно удоволствие искам да ви поздравя по случай 30-годишния юбилей на СУ „Св. Климент Охридски“!Като че ли вчера беше, когато прекрачвах прага на училището, където всеки ден ме очакваха моменти, пълни с интересни преживявания – преживявания, които впоследствие спомогнаха да ме оформят не само като личност, но и най-вече като музикант. Специална заслуга за това имат безспорно г-н Струнджев, г-жа Русева, г-н Великов, г-н и г-жа Симеонови, на които съм безкрайно благодарна! Нещата,които научих от тях бяха фундаментални, на чиято основа можех да открия скритото в мен и да дам израз на душата си чрез музиката и изкуството. Естествено не мога да пропусна да спомена и заслугите на класната ни ръководителка г-жа Даскалова, която със своята акуратност и добронамереност успя да направи от нас един задружен и успешен клас.

Спомените за годините, прекарани в училище, ме изпълват с носталгия. Имам желание да се върнавъв времето, когато независимо от всекидневните училищни задължения, то беше пълно със жизнерадост, веселие и надежда за светло бъдеще!

Още веднъж – честит юбилей!

С признателност Надя Петрова

Гордост за всеки, докоснал се до духовната идентичност на училището са високите постижения на талантливите му възпитаници на регионални, национални и международни състезания и конкурси, което е залог за богатия принос на младите КЛИМЕНТОВЦИ в българската наука и култура.Като бивш ваш възпитаник за мен е морален дълг да ви поздравя с юбилея и да ви пожелая кураж, сили и воля в неспирните ви старания да формирате млади хора със солидни знания, богата душевност и високи идеали.

На всички бивши и настоящи учители и ученици желая от сърце много здраве, успехи и късмет.

Да носим винаги в сърцата си огъня на Климент Охридски, огън от знания, дух и българщина!

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!

Вашият празник е и мой!

Сякаш беше вчера, но не е… Минаха години – не малко при това.Спомените ми са ясни – връщат ме отново там.

В юношеските години – безгрижни, весели…

Ученик в музикална паралелка.

В училището, за което става дума.

Учителите бяха нашето семейство.

Съучениците ни – братя и сестри.

Семейството ни беше весело.

Не малко пъти строго.

Но всъщност ни предаваше в наследство.

Какво се иска за да бъдем хора?

Честит юбилей на Моето училище СОУ ,,Св. Климент Охридски”!

И на всички учители и ученици!

От това училище са поели своя път много достойни българи. Сигурен съм, че и вие, ако се вслушате в своите учители и родители и ако следвате мечтите си, след години ще присъствате на този празник като осъществени личности и щастливи родители на своите деца.На учениците пожелавам щастливи и незабравими мигове в класната стая, като и да трупат знания, а на учителите – да са обградени с обич и признателност.

Честит 30-годишен юбилей на училище „Св. Климент Охридски“ – училището, в което ме научиха на първите букви и ноти, училището, което се оказа за мени много мои съученици успешен старт към мечтите ни.Като възпитаник на музикалната паралелка ще цитирам следната мисъл: ,,Там където има музика – има любов, а където има любов има смисъл и бъдеще!”

Пожелавам на училището дълголетие и светло бъдеще и все така да развива и популяризира своите кадри.

И тъй като съм „пристрастен“, няма как да не се обърна към всички тези, които се обучават в профил „МУЗИКА“. Бъдете горди, че сте в това училище, правете вашата музика от сърце и с желание и бъдете сигурни, че ще успеете в това, към което се стремите!

Сякаш беше вчера когато бягахме към кабинет 311, за да не закъснеем.Сякаш беше вчера, когато пеехме и свирехме по етажите…сякаш беше вчера, когато се редяхме на лавката в междучасията.
Едва ли ще мога да намеря на-точните дум, за да опиша онова, което чувствам, спомняйки си дванадесетте години в ,,Св. Климент Охридски”. Осъзнавам, че “Mоето” училище ме направи музикант, артист, човек. Пожелавам на всички преподаватели и ученици да са здрави и винаги толкова амбициозни, истински, следващи пътя на музиката и изкуството.

Честит 30-годишен юбилей на нашето и ваше училище СУ „Св. Климент Охридски“!!!Желая на всички учители най-вече здраве и вдъхновение. Не губете никога от онзи хъс и енергия, с която ни накарахте да обичаме музиката. Дано още много десетилетия да продължавате да създавате изкуство, достойно да бъде видяно от целия свят.

Благодарим ви, че вярвате във всяко невръстно дете, прекрачило прага на това необикновено училище. Благодаря ви, че 12 години ни помагахте да намираме най-верния път към сърцата на хората – ,,ИЗКУСТВОТО”. Благодаря ви, че ни направихте личности!

Благодаря ви, че ни дарихте с честта и признанието да се наричаме Климентовци!!!

Дълбок поклон!!!