Достойно представяне в международен фестивал „Силата на песента“

От 2.06 до 4.06  в СОК „Камчия“ се проведе ежегодното национално състезание по хореография в България -„Фолклорна плетеница“, организирано от МОН. Състезанието се провежда в два кръга в два последователни дни. В рамките на тази проява се състоя и международен фестивал „Силата на песента“, организиран от ЕМУ.

    Форумът бе организиран от СУПРИМ. Ансамбъл „Сборенка“ бе представен с три формации – IV, VII и XI клас. И трите състава показаха отлична танцова и техническа подготовка, артистично сценично поведение, „премериха силите си“ с 30 състава от училищата с разширено и профилирано изучаване на хореография от всички краища на България – София, Пловдив, Варна, Враца, Пордим, Шумен, Бургас.

  Хореографите, които работеха с учениците в СОК „Камчия“, са: Гергана Димитров – IV клас, Асенка Кулева – VII клас; Николай Манев и Светлин Куцаров – XI клас.

 При закриването на фестивала „Силата на песента“ красотата и богатството на България бяха разкрити с помощта на характерни фолклорни танци от всички етнографски области . Ансамбъл „Сборенка“- VIII – XI клас представиха чрез танц, песен, носии и  багри завладяваща фолклорна импресия “Красотата на Добруджа“.

 В края на тържественото закриване на фестивала училището ни и участниците от всички възрастови групи на ансамбъл „Сборенка“ бяха отличени с грамоти за достойно представяне, плакет и златен медал.