Българските обреди и обичаи в Коледната нощ…в Испания

Една неочаквана и вдъхновяваща инициатива за партньорство от Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Барселона, Испания завладя нашите възпитаници.

Ученици от VI „в“ и „д“ клас, изучаващи хореография с помощта на Александра (XI „a“) и ученици от XII клас (профил Хореография) с худ. ръководител Г. Димитрова приеха поканата и заснеха видео, в което представят българските обреди и обичаи в Коледната нощ.

Във видеото участваха и възстановчици от 46 – ти пехотен полк. Снежана Иванова (Студио „Подвиг“), която засне и режисира видеото също е от двигателите на реализацията на тази прекрасна инициатива.

В знак на благодарност получихме поздравителен адрес от Българското неделно училище, както и картички с Коледни и Новогодишни пожелания собственоръчно написани на български език от учениците в същото училище.

Припомняме, че ние сме и едни от участниците в Документален филм с кадри от Международния военно-исторически фестивал „Добричка епопея 1916-2016“, който се проведе в Добрич. А предстоящата премиера на филма е на 06.ноември.2020 г. в Младежки център – Добрич, вход: свободен.