146 години от гибелта на Апостола отбелязват първи клас

146 – та годишнина от гибелта на Апостола беше отбелязана с поредица иновативни дейности от екипа на първи клас.
Седмицата започна с изнесени уроци, проведени съвместно с РБ „Дора Габе“. Екипът на библиотеката представи презентация за живота и делото на Васил Левски и изложба с интересни документални експонати за него.
Продължихме с интерактивен урок „Искам да съм като Левски“ във възрожденското училище на регионален исторически музей Добрич. Надежда Иванова разказа на малките любопитковци по много достъпен начин моменти от живота на Васил Левски. Момичетата с голямо вълнение влязоха в ролята на Райна княгиня и започнаха да извезват думите „Свобода или смърт“ върху знамето на революцията. Момчетата искаха да са като Левски и с удоволствие облякоха четническата униформа. Всеки искаше да се докосне до българските светини, пред които се е клел някога Левски за вярност към родината-библията, револверът и камата. Децата участваха активно в урока с рецитации и песни.

На 18 февруари, ученици от VI „г“ клас, подготвиха и представиха различен „Урок по родолюбие“ за Левски пред първокласниците. Приповдигнатата атмосфера се получи в резултат на тяхната идея, да бъдат облечени в национални носии. Изненадата дойде и в края на урока, когато под звуците на патриотична песен, големите заиграха българско хоро. Първокласниците им отговориха подобаващо със завидни знания за предстоящи бележити дати, за исторически паметници, за значими исторически личности, като хан Аспарух, Левски, Ботев, Шипка, Самарското знаме, символите на България.
В следващия паметен 19 февруари първокласниците се поклониха пред паметника на Васил Левски и поднесоха цветя, в знак на признателност и почит пред великото дело на Дякона.
Денят продължи с емоционален интердисциплинарен урок „По стъпките на Апостола“. Дейността беше осъществена съвместно с екипа на библиотеката при НЧ „Йордан Йовков“. Подредена беше изложба на библиотечни документи „Памет за Апостола на Свободата“. За пореден път библиотекарят Димитричка Иванова изнесе презентация с интересни и непознати факти от живота и делото на Левски. Децата участваха с подготвен рецитал и песни за Дякона. Урокът завърши с работен лист, подготвен от учителите, в който малките климентовци показаха натрупаните знания, получени в резултат на проведените иновативни дейности през седмицата.
В класните стаи, фоайетата на училището бяха подредени множество кътове и изложби с проекти и постери, осъществени с активното партньорство на ученици-учители-родители.