Училище „Св. Климент Охридски“ посрещна гости от четири държави

Участието ни в проекта School Radio Waves по програма Еразъм+ К2 продължава. Тази седмица нашето училище е домакин и посрещнахме гости от Испания, Португалия, Унгария и Полша. Основната тема, по която работят младите хора, е активирането на дейността на училищното радио.

Верни на традицията, която повелява при пристигането на гости те да бъдат посрещнати от момиче в народна носия, което носи питка, положена върху шарена кърпа, директорът на училището Маргарита Манева топло приветства гостите с добре дошли.

Посрещане на гостите

Целият ден премина в училище като гостите взеха участие в интересни дейности. Беше направена обиколка на училището като се посетиха училищното радио, уроци по приложно изкуство, народни и модерни танци, природни науки.

Разходка из училище

Урок по приложно изкуство

Урок по танци

Урок по приложни науки

В актовата зала на училището се проведоха интересни игри, след които се обявиха резултатите от гласуването за избор на най-добър училищен радио джингъл. Много сме горди и щастливи да съобщим, че джингълът, подготвен от нашите ученици, беше избран за най-добър училищен радио джингъл.

Игри в актовата зала

На обяд гостите и всички участници в проекта обядваха в училището като всички ястия бяха домашно приготвени от наши родители, учители и приятели, на които сме изключително благодарни за безвъзмезната подкрепа. Гостите бяха възхитени от вкусната храна и разбира се си облизаха пръстите.

Денят продължи с журналистически уъркшоп на тема „Как да разпознаваме фалшивите новини“. Водещ на дейността беше журналистът и програмният директор на радио „Добруджа“ Петър Петров.

Журналистически уъркшоп

Накрая завършихме с уъркшоп, на който всички участници изработиха гривни на приятелството.

Това беше началото на една препълнена с невероятно интересни дейности седмица.