Традиционна изложба на абитуриенти с профил „Графичен дизайн“

Традиция е учениците от 12 клас с профил „Графичен дизайн“ да представят наученото през петте години на обучение с годишна дипломна изложба. В нея са включени рисунки и живопис, изпълнени в класически техники, свободни проекти, дипломни задачи по графичен дизайн. Някои от тях представят запазени знаци, други – тотал дизайн. Изложбата бе открита на 17.04.2019 във фоайето на РБ „Дора Габе“.

От випускниците през тази година има ученици, участвали неколкократно в пленери по изобразително изкуство в Пловдив и Балчик, лауреати от национални и международни конкурси. Те участват с част от рисунките, изработени по време на пленерите.

Работата по дипломните проекти продължава през цялата последна учебна година.Тя включва всички етапи – от първоначалната идея до подготовката за печат на рекламни продукти. Плакатите, които представят, се отличават със зрялост и интересни идеи. Особено се творбите на Весела Димова, Елисия Дженкинс, Мелисса Орхан, Пламена Димитрова, Илиян Георгиев. Някои от тях имат желание да продължат обучението си в същата специалност и в университета.

През следващата седмица им предстои още една изява – да нарисуват панел от оградата на училището – инициатива, която продължава вече четвърта година. Така и всички в града ни могат да се любуват на красотата, създадена от техните ръце.