Събрахме близо 13 000 лева на благотворителния търг

Близо 13 000 лева събрахме на благотворителния търг, проведен на 20.03.2017 г. Целта му бе да се наберат средства за изграждане на модерен Образователен център по природни науки и математика. Присъстващите имаха възможността на наддават за картини и предмети на изкуството, дело на настоящи и бивши възпитаници и преподаватели в училището.

Фоайето на втория етаж на училището се изпълни с десетки родители, преподаватели, представители на бизнеса, на местната власт, ценители, на които много благодарим за тяхната подкрепа. Търгът бе воден от Стефка Василева – преподавател в училището и Тодор Дралчев – председател на Училищното настоятелство.

Директорът Маргарита Манева припомни, че през миналата година нашето училище спечели финансиране на проект „Училище на бъдещето“ от фондация „Америка за България“. От 270 проектни предложения ние бяхме сред 14-те финалисти. Проектът е на стойност 200 000 лева, като 150 000 лева е финансирането от фондацията. Останалите 50 000 лева са съфинансиране. Община Добрич е осигурила 30 000 лева, за което директорът благодари с думите: „Това е много показателно, че Общината е отворена към повишаване качеството на образованието“. Със съдействието на Училищното настоятелство са събрани 10 000 лева. Целта на търга бе да се осигурят останалите  10 000 лева.

От продадените на него предмети на изкуството са набрани близо 13 000 лева. Сред най-скъпо продадените са триптих „Пролетно небе“ на преподавателя Велина Христова и гайда, всеки от тях продаден за по 1 000 лева.

В края на благотворителния търг изненадахме всички с томбола, в която един от гостите спечели торта, направена от преподавателката по български език и литература Кремена Димитрова.