Първа работна среща по проекта ”School Radio Waves”

Сложено бе началото на партньорските срещи по Проекта ”School Radio Waves”, финансиран от Европейския съюз по Програмата “Еразъм+”, за стратегически партньорства в областта на образованието.

Първата работна среща на международния екип се проведе в испанския град Ибиса. На нея се планираха дейностите и графика на Проекта, чрез който учениците ще се научат как да използват максимално възможностите на училищното радио. Обсъди се бюджета и се проведоха уъркшопове за създаване на Google документи, работа със звукозаписна техника и създаване и записване на радиопредаване. Партньорите споделиха своя опит в работата си по европейски проекти.

“Ибиса ни посрещна с приятна прохлада и проливен дъжд, нещо, което е изключение на острова. Ние, обаче, бяхме позитивно настроени и климатичните аномалии не попречиха на плановете ни. След радостта и вълнението от срещата с нашите партньори посетихме сградата на училището IES Sant Agusti- координатор на Проекта. На прага ни посрещна директорът и групата от ученици, участници в Проекта, които ни показаха класните стаи, лабораториите, студиото на радиото.

Програмата на срещата включваше и посещение на известните плажове на Ибиса и столицата на острова.

Бяхме очаровани от отличната организация и гостоприемството на испанските колеги, които направиха всичко възможно да се почувстваме отлично.”

Следващата среща на екипа от учители и ученици е през февруари 2017, в унгарския град Кескемет, където нашите представители ще се направят видео презентация за изследването на зависимостите сред младите хора – интернет, хранителни разстройства и дрога – и борбата с тях.

erasmus-news