Изпращаме зимата с награди за детска рисунка

С наближаването на Националния празник Трети март и очакваната с радост Баба Марта, талантливите ни деца отново зарадваха своите учители и родители с много награди в областта на изобразителното изкуство.
За екипа от преподаватели по изкуства е огромна радост, когато децата проявяват интерес иотношение към народни празници, обичаи и традиции.
Един от престижните конкурси, включен в Националния културен календар е „Трифон Зарезан“, гр. Сунгурларе. Участвахме с желание и в много разнообразен възрастов състав. Ето и заслужените отличия: Първа награда за Анелия Костадинова (IV „д“) и колективна награда за отлично представяне на целия екип участници. Наградите са купа, много изобразителни материали и грамоти.

Национален конкурс „Наследници на Дечко Узунов“ е събитие, в което по традиция участваме, а почитта и познаването на класиците на българското изобразително изкуство е приоритет в изграждането на естетическа култура на учениците ни.
В последното издание на конкурса участие взеха творците от I-ви до VII-ми клас и рисуваха по интересната и провокираща тема „Толерантност“. С гордост и радост споделяме, че две очарователни малки художнички – истински наследници на художника Дечко Узунов, са носители на специални награди. Това са Тея Жекова (II „д“) и Нелин Сезгин (I „д“).

Желаем много успехи и пролетно творческо вдъхновение на всички таланти от Фамилия „Охридски“.